ေဖာ္ျပမည္.အစားအစာ(၅)မ်ိဴးသည္အာဟာရရွိသကဲ.သို.ကိုယ္တြင္းအဆီမ်ားကိုေျခဖ်က္ရာတြင္ေကာင္း
မြန္ေၾကာင္းေတြ.ရွိရသျဖင္.ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားအတြက္ေရးသားေဖာ္ျပအပ္
ပါသည္။ ထိုအစားအစာ(၅)မ်ိဴးမွာ
(၁)ၾကက္ရင္အုပ္
အဆီမပါေသာ(အေရခြံဖယ္ထားေသာ)ၾကက္ရင္အုပ္ ၃ေအာင္စတြင္ပါေသာ အရာမ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၄၂
အဆ ီ၃.၁ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၂၆.၇ ဂရမ္ တို.ပါ၀င္ပါသည္။
(၂)ၾကက္ဥအကာျပဳတ္
ကယ္လိုရီႏွင္. ပရုိတင္းပါ၀င္မွဳမ်ားျပီးစားသံုးသူမ်ား အတြက္လည္းအလြယ္တကူရရွိနိုင္ပါသည္။၄င္းကိုစားျခင္းျဖင္.အဆီေခ်ဖ်က္ေပးျပီးၾကြက္သားတည္ေဆာက္ မွုကိုအားေပးပါသည္။ ၾကက္ဥအကာျပဳတ္ (၃)လံုးတြင္ပါ၀င္ေနသည္မွာ
ကယ္လိုရီ ၃၄
အဆ ီ မပါရွိပါ
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၇ ဂရမ္ တို.ပါ၀င္ပါသည္။
(၃)ဆန္လံုးညိဳ
အဆီေခ်ဖ်က္ေပးေသာေနာက္စားစရာတစ္မ်ိဴးမွာ ဆန္လံုးညိဳ ျဖစ္သည္။၄င္းသည္ ေသြးေၾကာအတြင္းစုပ္ယူမွဳေနွးသည္။လိုအပ္သည္.ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ကို
လည္းေပးျပီးအဆီက်ရန္အတြက္ပါေထာက္ကူျပဳပါသည္။ နို.ဆီဗူးခြက္တစ္၀က္တြင္ပါ၀င္သည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၀၉
အဆ ီ မပါရွိပါ
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ ၂၃ ဂရမ္
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၂ ဂရမ္တို.ျဖစ္ပါသည္။
(၄) ေကြကာအုပ္
၄င္းသည္ေကာင္းမြန္ေသာ အဆီေခ်ဖ်က္သည္.စားစရာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ေကြကာအုပ္ တြင္ ေကာင္းမြန္ေသာ အမွ်င္မ်ားပါ၀င္ပါသည္။
၄င္းကိုေရႊးခ်ယ္ရာတြင္ သၾကားပါ၀င္မွဳနည္းသည္ကိုေရႊးခ်ယ္ပါကပိုေကာင္းပါသည္။
ခ်က္ျပီးသားလက္ဖက္ရည္ခြက္တစ္ခြက္ တြင္ပါ၀င္ေနသည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၁၁
အဆ ီ ၂ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ ၁၉ ဂရမ္
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၅ ဂရမ္ တို.ျဖစ္ပါသည္။
(၅)ငါးၾကီးဆီ
ကယ္လိုရီေလာင္က်ႊမ္းေစေသာOmega 3 Omega 6 တို.ပါ၀င္ျပီး တစ္ေန.တာစားေသာက္မွုတြင္ထည္.သြင္းသင္.ေသာအဆီျဖစ္ပါသည္။ ၾကြက္သား၏အားကိုျမွင္.တင္ေပးသျဖင္.ၾကြက္သားအားယုတ္ျခင္းကိုကာကြယ္ေပးသည္။ anti-lipogenics ပါ၀င္ေနသျဖင္. အဆီသိုေလွာင္ေနမွဳကိုလည္းေလွ်ာ.ခ်ေပးသည္။ ၄င္းအျပင္ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမွဳကိုကာကြယ္ေပးျပီးအဆစ္အျမစ္မ်ား၏စြမ္းေဆာင္ရည္ကိုတိုးတက္ေစပါသည္။
ငါးၾကီးဆီ လက္ဘက္ရည္တစ္ဇြန္းတြင္ပါ၀င္သည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၁၃
အဆ ီ ၁၂ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ မပါရွိပါ
စသည္တို.ပါ၀င္ ေနပါသည္။
အထက္တြင္္ေဖာ္ျပခဲ.ေသာစားစရာ(၅)မ်ိဴးသည္ စားသံုးရန္ေကာင္းမြန္သကဲ.သို.ၾကြက္သားမ်ားအဆီကင္းေစရန္အတြက္မ်ားစြာအေထာက္အကူျပဳ
ေၾကာင္းေတြ.ရွိရသျဖင္. ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားအေနျဖင္.
ခ်က္ျပဳတ္စားသံုးသင္.ပါေၾကာင္း အသိေပးေရးသားလိုက္ရပါသည္။
REF TOP FOOD FOR REDUCE FAT by Obi Obadike
How Fish Oil Increases Joint Mobility by Marie Spano
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
မြန္ေၾကာင္းေတြ.ရွိရသျဖင္.ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားအတြက္ေရးသားေဖာ္ျပအပ္
ပါသည္။ ထိုအစားအစာ(၅)မ်ိဴးမွာ
(၁)ၾကက္ရင္အုပ္
အဆီမပါေသာ(အေရခြံဖယ္ထားေသာ)ၾကက္ရင္အုပ္ ၃ေအာင္စတြင္ပါေသာ အရာမ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၄၂
အဆ ီ၃.၁ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၂၆.၇ ဂရမ္ တို.ပါ၀င္ပါသည္။
(၂)ၾကက္ဥအကာျပဳတ္
ကယ္လိုရီႏွင္. ပရုိတင္းပါ၀င္မွဳမ်ားျပီးစားသံုးသူမ်ား အတြက္လည္းအလြယ္တကူရရွိနိုင္ပါသည္။၄င္းကိုစားျခင္းျဖင္.အဆီေခ်ဖ်က္ေပးျပီးၾကြက္သားတည္ေဆာက္ မွုကိုအားေပးပါသည္။ ၾကက္ဥအကာျပဳတ္ (၃)လံုးတြင္ပါ၀င္ေနသည္မွာ
ကယ္လိုရီ ၃၄
အဆ ီ မပါရွိပါ
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၇ ဂရမ္ တို.ပါ၀င္ပါသည္။
(၃)ဆန္လံုးညိဳ
အဆီေခ်ဖ်က္ေပးေသာေနာက္စားစရာတစ္မ်ိဴးမွာ ဆန္လံုးညိဳ ျဖစ္သည္။၄င္းသည္ ေသြးေၾကာအတြင္းစုပ္ယူမွဳေနွးသည္။လိုအပ္သည္.ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ကို
လည္းေပးျပီးအဆီက်ရန္အတြက္ပါေထာက္ကူျပဳပါသည္။ နို.ဆီဗူးခြက္တစ္၀က္တြင္ပါ၀င္သည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၀၉
အဆ ီ မပါရွိပါ
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ ၂၃ ဂရမ္
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၂ ဂရမ္တို.ျဖစ္ပါသည္။
(၄) ေကြကာအုပ္
၄င္းသည္ေကာင္းမြန္ေသာ အဆီေခ်ဖ်က္သည္.စားစရာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည္။ ေကြကာအုပ္ တြင္ ေကာင္းမြန္ေသာ အမွ်င္မ်ားပါ၀င္ပါသည္။
၄င္းကိုေရႊးခ်ယ္ရာတြင္ သၾကားပါ၀င္မွဳနည္းသည္ကိုေရႊးခ်ယ္ပါကပိုေကာင္းပါသည္။
ခ်က္ျပီးသားလက္ဖက္ရည္ခြက္တစ္ခြက္ တြင္ပါ၀င္ေနသည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၁၁
အဆ ီ ၂ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ ၁၉ ဂရမ္
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ ၅ ဂရမ္ တို.ျဖစ္ပါသည္။
(၅)ငါးၾကီးဆီ
ကယ္လိုရီေလာင္က်ႊမ္းေစေသာOmega 3 Omega 6 တို.ပါ၀င္ျပီး တစ္ေန.တာစားေသာက္မွုတြင္ထည္.သြင္းသင္.ေသာအဆီျဖစ္ပါသည္။ ၾကြက္သား၏အားကိုျမွင္.တင္ေပးသျဖင္.ၾကြက္သားအားယုတ္ျခင္းကိုကာကြယ္ေပးသည္။ anti-lipogenics ပါ၀င္ေနသျဖင္. အဆီသိုေလွာင္ေနမွဳကိုလည္းေလွ်ာ.ခ်ေပးသည္။ ၄င္းအျပင္ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္ပြားမွဳကိုကာကြယ္ေပးျပီးအဆစ္အျမစ္မ်ား၏စြမ္းေဆာင္ရည္ကိုတိုးတက္ေစပါသည္။
ငါးၾကီးဆီ လက္ဘက္ရည္တစ္ဇြန္းတြင္ပါ၀င္သည္မ်ားမွာ
ကယ္လိုရီ ၁၁၃
အဆ ီ ၁၂ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရတ္ေခၚကစီ မပါရွိပါ
ပရုိတင္းေခၚအသားဓါတ္ မပါရွိပါ
စသည္တို.ပါ၀င္ ေနပါသည္။
အထက္တြင္္ေဖာ္ျပခဲ.ေသာစားစရာ(၅)မ်ိဴးသည္ စားသံုးရန္ေကာင္းမြန္သကဲ.သို.ၾကြက္သားမ်ားအဆီကင္းေစရန္အတြက္မ်ားစြာအေထာက္အကူျပဳ
ေၾကာင္းေတြ.ရွိရသျဖင္. ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားအေနျဖင္.
ခ်က္ျပဳတ္စားသံုးသင္.ပါေၾကာင္း အသိေပးေရးသားလိုက္ရပါသည္။
REF TOP FOOD FOR REDUCE FAT by Obi Obadike
How Fish Oil Increases Joint Mobility by Marie Spano
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
No comments:
Post a Comment