arial" action="like" colorscheme="light">

Saturday, March 22, 2014

အဆီက်ျခင္းကိုအားေပးေသာစပီရူလိုင္းနား

စပီရူလိုင္းနားသည္ေ၇ညိွတစ္မ်ိဴးျဖစ္ျပီးပရုိတင္း၆၀-၇၀%ေလာက္ပါ၀င္သည္။ စားေသာက္သူမ်ားကိုစြမ္းအင္တိုးေစသည္။ ကုိယ္ခံစြမ္းအားတိုးတက္ေစေသာ ဘီတာကာရိုတင္းသည္စပီရူလိုင္းနားတြင္ မုန္လာဥနီထက္(၁၀)ဆပိုပါသည္။ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ေလာင္ကၽႊမ္းေစရန္ႏွင္.ႏွလံုးစြမ္းေဆာင္ရည္ေကာင္းမြန္ေစေသာဗီဒမင္မ်ား
vitamin K, iodine, magnesium, selenium, manganese, potassium, and zinc vitamin B1, B2, B6, E, and K,OMEGA6Acidတို.ပါ၀င္သည္။ထို.အျပင္ခေလးငယ္မ်ားၾကီးထြားရန္ေရာဂါမ်ားမ
၀င္ေအာင္ကာကြယ္နို္င္ေသာမိခင္၏နို.တြင္ပါ၀င္ေသာ gamma-linolenic acid (GLA),
ပါ၀င္သည္။၄င္းသည္ႏွလံုးစြမ္းေဆာင္ရည္ကိုတိုးတက္ေစသကဲ.သ.ိုေရာဂါ၀င္ေ၇ာက္ျခင္းကိုကာကြယ္ေပးေသာt Cell ကိုလည္းအကူအညီေပးသည္။၄င္းျပင္မေကာင္းေသာအက်ိဴးမျပဳေသာဘတ္တီး
ရီးယားမ်ားကိုတိုက္ဖ်က္ေပးသည္။စပီရူလိုင္းနားစားျပီးပါကေရဆာမွဳမရွိေစရန္ေရမ်ားမ်ားေသာက္ရန္လို
အပ္ပါသည္။ကင္ဆာကိုလည္းအထိုက္အေလွ်ာက္ကာကြယ္ေပးနိုင္သည္။ကိုယ္တြင္း၇ွိအစိတ္အပိုင္းမ်ားႏွင္.
အသဲကိုသန္.ရွင္းစင္ၾကယ္ေစသည္.စပီရူလိုင္းနားျဖစ္ပါ္သည္။ the Department of Biochemistry in Mexicoမွအသက္(၁၈မွ၆၅အတြင္းရွိအမ်ိဴးသားအမ်ိဴးသမီး)မ်ားကိုစပီရူလိုင္းနားလက္ဘက္ရည္ဇြန္း(၂)ဇြန္း
၄.၅ဂရမ္(၆)ပတ္တိုက္ေကၽြးျပီးသုေတသနျပဳၾကည္.ရာေသြးတိုးႏွင္.အဆီပိုမ်ားေလွ်ာ.က်ေၾကာင္းေသြးအတြင္း
ရွိသၾကားပါ၀င္ေနမွဳကိုထိန္းညွိေပးေၾကာင္းေတြ.ရေလသည္။ထို.ျပင္ကိုယ္အတြင္းရွိေရဓါတ္ကိုလည္းထိန္း
ညိွေပးသည္။အရုိးသန္မာေစသည္။မွတ္ဥာဏ္တိုးတက္ေစသည္။အသားအရည္ေကာင္းမြန္ၾကည္လင္ေစ
သည္။ေလ.က်င္.ခန္းျပဳလုပ္သူမ်ားအား. Ibnosina Journal of Medicine and Biomedical Sciences
မွစပီရူလိုင္းနား(၆)ဂရမ္ကို(၈)ပတ္ၾကာတိုက္ေကၽႊးၾကည္.ရာၾကြက္သားၾကီးထြားမွဳကိုအေထာက္အကူျပဳျပီးအ
ဆီေလာင္ကၽႊမ္းေစေၾကာင္းေတြ.ရွိရပါသည္။ အထက္ပါေတြ.ရွိသုေတသနျပဳခ်က္မ်ားအရ စပီရူလိုင္းနားသည္ ၾကီးထြားေစေသာပရုိတင္းႏွင္.အက်ိဴးျပဳေသာဗီဒမင္မ်ားစြာပါ၀င္သည္.အတြက္ က်န္းမာေရးလိုက္စားသူမ်ားႏွင္.ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.က်င္.သူမ်ားစားသံုးသင္.ေသာအရာျဖစ္
သည္္.အေၾကာင္းေရးသားေဖာ္ျပအပ္ပါသည္။
Ref;    benefits of Spirulina Genene Tefera, DVM, PhD
Ergogenic and antioxidant effects of spirulina supplementation in humans. Medicine and Science in Sports and Exercise. 42(1), 142-51.
   Amha Belay, Yoshimichi Ota (1993): Current knowledge on potential health benefits of Spirulina. Pub. in Journal of Appl. Phycology, 5:235-241.
  Ayehunie S, Belay A, Baba TW, et al. (1998): Inhibition of HIV-1 replication by an aqueous extract of Spirulina platensis (Arthrospira platensis). J Acquir Immune Defic Syndr Hum Retrovirol, 18:7–12.
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း


email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan




No comments:

Post a Comment