သလဲသီးႏွင္.မင္းဂြတ္သီးတို.ကိုစားသံုးပါကက်န္းမာေရးကိုေကာင္းမြန္ေစေၾကာင္းေလ.လာေတြ.ရွိရပါသည္။
သလဲသီး မွရရွိနိုင္ေသာအက်ိဴးးေက်းဇူးမ်ားကိုပထမေဖာ္ျပပါမည္။
သလဲသီးကိုအီ၇န္နိုင္ငံဘက္တြင္စတင္ေပါက္ေရာက္ခဲ.ျပီးထိုမွတစ္ဆင္.ဟိမ၀န္တာေတာင္တန္းဘက္သို.ပ်ံ
.ႏွံ.ေရာက္ရွိလာခဲ.ပါသည္။ထိုေနာက္တြင္မွအာရွ။အာဖရိကႏွင္.ဥေ၇ာပအပါအ၀င္က်န္ေဒသမ်ားတြင္စိုက္ပ်ိဴး
စားသံုးဲၾကပါသည္။ထိုအသီးတြင္ကိုယ္ခံစြမ္းအားျမင္.တင္ေပးေသာဓါတ္မ်ားပါ၀င္သည္။ Israel’s Institute ofTechnologyမွေလ.လာေတြ.ရွိခ်က္အရသလဲသီးစားျခင္းသည္ ႏွလံုးစြမ္းေဆာင္ရည္ထိ
ခိုက္ေစေသာအရာမ်ားကိုေလွ်ာ.ခ်ေပးနိုင္ေၾကာင္းေတြ.ရွိခဲ.ၾကပါသည္။
ထို.ျပင္အဆီမ်ား၏မတိုးေစရန္တိုက္ဖ်က္ေပးသည္။အလားတူစမ္းသပ္သိရွိရသည္မွာ Professor Michael Aviram ႏွင္.သူ၏ Bruce Rappaport Faculty of Medicine and the Rambam Health Care Campus. သုေတသနအဖြဲ.၏ေလ.လာခ်က္မ်ားအရေလျဖတ္ျခင္း ႏွလံုးေလရိုက္ျခင္း တို.ကိုကာကြယ္ေပးသည္ဟုလည္းေတြ.ရွိရပါသည္။သလဲသီး(၁၀၀)ဂရမ္တြင္ကယ္လိုရီ(၈၃)ႏွင္. ပါ၀င္ေနေသာဗီဒမင္မ်ားမွာ
Sodium 3 mg 0%
Potassium 236 mg 6%
Total Carbohydrate 19 g 6%
Dietary fiber 4 g 16%
Sugar 14 g
Protein 1.7 g 3%
Vitamin A 0% Vitamin C 17%
Calcium 1% Iron 1%
Vitamin D 0% Vitamin B-6 5%
Vitamin B-12 0% Magnesium 3%
စသည္တို.ျဖစ္သည္။ သလဲသီးတြင္ပါ၀င္ေနေသာ phytosterols သည္ ခုခံစြမ္းအားတိုးေစျပီးေသြးတြင္းအဆီ LDL (“bad cholesterol”) ကိုလည္းက်ေစပါသည္။ေအာက္စီဂ်င္မ်ားပိုမိုလွည္.ပတ္ေရာက္ရွိေစျပီးေသြးေပါင္က်ျခင္းကိုကာကြယ္သည္။ ထိုအသီးကဲ.သို.ပင္က်န္းမာေရးကိုေကာင္းက်ိဴးေပးေသာမင္းဂြတ္သီးအေၾကာင္းကိုဆက္လက္ေဖာ္ျပပါမည္။
Mangosteen မင္းဂြတ္သီးကိုျမန္မာနိုင္ငံ၊ထိုင္းနိုင္ငံ။ဗီယက္နမ္နိုင္ငံ မေလးရွားစသည္တို.တြင္ေကာင္းမြန္စြာစိုက္ပ်ိဴးေပါက္ေရက္ခဲ.ျပီးထိုအသီး၏ေကာင္းက်ိဴးကိုAD600ခန္
.ေလာက္ကတည္းကသိရွိခဲ.ၾကပါသည္။ မင္းဂြတ္သီး(၁၀၀)ဂရမ္တြင္ ကယ္လိုရီ(၇၃) ပါ၀င္ျပီး ဗီဒမင္မ်ားအေနျဖင္.ေအာက္ပါအတိုင္းပါ၀င္ေနသည္။
Sodium 7 mg 0%
Potassium 48 mg 1%
Total Carbohydrate 18 g 6%
Dietary fiber 1.8 g 7%
Protein 0.4 g 0%
Vitamin A 0% Vitamin C 4%
Calcium 1% Iron 1%
Vitamin D 0% Vitamin B-6 0%
Vitamin B-12 0% Magnesium 3%
မင္းဂြတ္သီးသည္စိတ္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းသက္သာေစသည္။ကင္ဆာျဖစ္ေစျခင္းကိုတားဆီးကာ
ကြယ္ေပးေသာxanthones ပါ၀င္သည္။မင္းဂြတ္သီးတြင္ပါ၀င္ေသာဗီဒမင္မ်ားမွာ
စသည္တို.ပါ၀င္ပါသည္။မင္းဂြတ္သီး၏ေအးျမျခင္းသည္အပူဓါတ္မ်ားကိုကာကြယ္နိုင္သည္.အတြက္ဒူးရင္း
သီးႏွင္.တြဲဖက္စားသံုးၾကပါသည္။ စြမ္းအင္တိုးေစသည္။ဥာဏအလုပ္ျဖစ္.လုပ္ကိုင္ေနသူမ်ားစိတ္တင္းက်ပ္မွဳေလွ်ာ.ေစသည္။ပါ၀င္ေနေေေသာ
XANTHONES( ALPHA AMNGOSTIN+ BETA AMNGOSTIN+GARCENONE B and E) ကိုဖန္ျပြန္ျဖင္.သုေတသနျပဳခ်က္အရ၄င္းေအးျမသည္.ဓါတ္သည္ကင္ဆာကိုကာကြယ္မွဳေပးသည္ကိုေတြ.
ရွိရပါသည္။
Ref:the scientific journal of Atherosclerosis
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
သလဲသီး မွရရွိနိုင္ေသာအက်ိဴးးေက်းဇူးမ်ားကိုပထမေဖာ္ျပပါမည္။
သလဲသီးကိုအီ၇န္နိုင္ငံဘက္တြင္စတင္ေပါက္ေရာက္ခဲ.ျပီးထိုမွတစ္ဆင္.ဟိမ၀န္တာေတာင္တန္းဘက္သို.ပ်ံ
.ႏွံ.ေရာက္ရွိလာခဲ.ပါသည္။ထိုေနာက္တြင္မွအာရွ။အာဖရိကႏွင္.ဥေ၇ာပအပါအ၀င္က်န္ေဒသမ်ားတြင္စိုက္ပ်ိဴး
စားသံုးဲၾကပါသည္။ထိုအသီးတြင္ကိုယ္ခံစြမ္းအားျမင္.တင္ေပးေသာဓါတ္မ်ားပါ၀င္သည္။ Israel’s Institute ofTechnologyမွေလ.လာေတြ.ရွိခ်က္အရသလဲသီးစားျခင္းသည္ ႏွလံုးစြမ္းေဆာင္ရည္ထိ
ခိုက္ေစေသာအရာမ်ားကိုေလွ်ာ.ခ်ေပးနိုင္ေၾကာင္းေတြ.ရွိခဲ.ၾကပါသည္။
ထို.ျပင္အဆီမ်ား၏မတိုးေစရန္တိုက္ဖ်က္ေပးသည္။အလားတူစမ္းသပ္သိရွိရသည္မွာ Professor Michael Aviram ႏွင္.သူ၏ Bruce Rappaport Faculty of Medicine and the Rambam Health Care Campus. သုေတသနအဖြဲ.၏ေလ.လာခ်က္မ်ားအရေလျဖတ္ျခင္း ႏွလံုးေလရိုက္ျခင္း တို.ကိုကာကြယ္ေပးသည္ဟုလည္းေတြ.ရွိရပါသည္။သလဲသီး(၁၀၀)ဂရမ္တြင္ကယ္လိုရီ(၈၃)ႏွင္. ပါ၀င္ေနေသာဗီဒမင္မ်ားမွာ
Sodium 3 mg 0%
Potassium 236 mg 6%
Total Carbohydrate 19 g 6%
Dietary fiber 4 g 16%
Sugar 14 g
Protein 1.7 g 3%
Vitamin A 0% Vitamin C 17%
Calcium 1% Iron 1%
Vitamin D 0% Vitamin B-6 5%
Vitamin B-12 0% Magnesium 3%
စသည္တို.ျဖစ္သည္။ သလဲသီးတြင္ပါ၀င္ေနေသာ phytosterols သည္ ခုခံစြမ္းအားတိုးေစျပီးေသြးတြင္းအဆီ LDL (“bad cholesterol”) ကိုလည္းက်ေစပါသည္။ေအာက္စီဂ်င္မ်ားပိုမိုလွည္.ပတ္ေရာက္ရွိေစျပီးေသြးေပါင္က်ျခင္းကိုကာကြယ္သည္။ ထိုအသီးကဲ.သို.ပင္က်န္းမာေရးကိုေကာင္းက်ိဴးေပးေသာမင္းဂြတ္သီးအေၾကာင္းကိုဆက္လက္ေဖာ္ျပပါမည္။
Mangosteen မင္းဂြတ္သီးကိုျမန္မာနိုင္ငံ၊ထိုင္းနိုင္ငံ။ဗီယက္နမ္နိုင္ငံ မေလးရွားစသည္တို.တြင္ေကာင္းမြန္စြာစိုက္ပ်ိဴးေပါက္ေရက္ခဲ.ျပီးထိုအသီး၏ေကာင္းက်ိဴးကိုAD600ခန္
.ေလာက္ကတည္းကသိရွိခဲ.ၾကပါသည္။ မင္းဂြတ္သီး(၁၀၀)ဂရမ္တြင္ ကယ္လိုရီ(၇၃) ပါ၀င္ျပီး ဗီဒမင္မ်ားအေနျဖင္.ေအာက္ပါအတိုင္းပါ၀င္ေနသည္။
Sodium 7 mg 0%
Potassium 48 mg 1%
Total Carbohydrate 18 g 6%
Dietary fiber 1.8 g 7%
Protein 0.4 g 0%
Vitamin A 0% Vitamin C 4%
Calcium 1% Iron 1%
Vitamin D 0% Vitamin B-6 0%
Vitamin B-12 0% Magnesium 3%
မင္းဂြတ္သီးသည္စိတ္ပင္ပန္းႏြမ္းနယ္ျခင္းသက္သာေစသည္။ကင္ဆာျဖစ္ေစျခင္းကိုတားဆီးကာ
ကြယ္ေပးေသာxanthones ပါ၀င္သည္။မင္းဂြတ္သီးတြင္ပါ၀င္ေသာဗီဒမင္မ်ားမွာ
စသည္တို.ပါ၀င္ပါသည္။မင္းဂြတ္သီး၏ေအးျမျခင္းသည္အပူဓါတ္မ်ားကိုကာကြယ္နိုင္သည္.အတြက္ဒူးရင္း
သီးႏွင္.တြဲဖက္စားသံုးၾကပါသည္။ စြမ္းအင္တိုးေစသည္။ဥာဏအလုပ္ျဖစ္.လုပ္ကိုင္ေနသူမ်ားစိတ္တင္းက်ပ္မွဳေလွ်ာ.ေစသည္။ပါ၀င္ေနေေေသာ
XANTHONES( ALPHA AMNGOSTIN+ BETA AMNGOSTIN+GARCENONE B and E) ကိုဖန္ျပြန္ျဖင္.သုေတသနျပဳခ်က္အရ၄င္းေအးျမသည္.ဓါတ္သည္ကင္ဆာကိုကာကြယ္မွဳေပးသည္ကိုေတြ.
ရွိရပါသည္။
Ref:the scientific journal of Atherosclerosis
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
No comments:
Post a Comment