arial" action="like" colorscheme="light">

Sunday, April 6, 2014

ဒူးရင္းသီး

ဒူးရင္းသီး  ("Durio zibenthinus Murr". ) သည္အပင္ရိုင္းတစ္မ်ိဴးျဖစ္ျပီးဆူမားထရာ၊ကလီမန္တန္ႏွင္.
မေလးရွားစသည္.ေဒသမ်ားမွစတင္ေပါက္ေရာက္ခဲ.ပါသည္။ ၄င္းတြင္ vit. b, vit. C, iron, potassium, magnesium, phosphorus, zinc, thiamin, riblofavin, omega 3 and 6.စသည္.တို.
ပါ၀င္ေနပါသည္။ UK မွပညာသင္ယူေနေသာေက်ာင္းသား၊ေက်ာင္းသူအေယာက္(၂၀၀)အားစမ္း
သပ္စားသံုးေစျပီးသူတို.၏မွတ္ဥာဏ္အေျခအေနကိုေလ.လာခဲ.ၾကသည္။ရရွိလာေသာရလဒ္မွာအာရံုစူးစိုက္
နိုင္ေသာစြမ္းအားပိုေကာင္းလာေၾကာင္.ေတြ.ရပါသည္။ ညဘက္တြင္လည္းေကာင္းမြန္စြာအိပ္ေပ်ာ္ေစပါသည္။ထို.အျပင္ဒူးရင္းအသားေကာ္ဖီခြက္တစ္ခြက္(ကယ္လို
ရီ၃၅၇)စားျခင္းျဖင္.လူတစ္ဦး၏တစ္ေန.တာလိုအပ္ေသာဗီဒမင္စီ၏(၈၀%) ဗီဒမင္ဘီ(၆) ၃၈% ႏွင္.မက္ဂနစ္(စ္)၆၁%တို.ရရွိပါသည္။ state university of new york  and the ohio stateuniversity၏ေလ.လာခ်က္မ်ားအရ ကိုယ္တြင္းဇီ၀ျဖစ္စဥ္မ်ားကိုတိုးတက္ေစျပီး
ကင္ဆာမျဖစ္ေစရန္၊ဆီးခ်ဴိႏွင္.နွလံုးေရာဂါမ်ားမျဖစ္ေစ၇န္အထိုက္အေလွ်ာက္ကာကြယ္နိုင္သည္ဟုေတြ.ရ
ပါသည္။ University of Chicago(the cosmetics industry2007) and“International Journal of CosmeticScience”၏သုေတသနစမ္းသပ္ခ်က္အရအေရျပားအစိုဓါတ္ထိန္းေပးျခင္း၊ကိုယ္တြင္းရွိအဆီပမာ
ဏကိုထိန္းေပးေၾကာင္းေတြ.ရွိခဲ.ၾကပါသည္။ ေသြးေၾကာနရံမ်ားအရိုးမ်ားကိုလည္းသန္မာေစေၾကာင္းႏွင္.
အရႊယ္တင္ႏုပ်ိဴေစေၾကာင္းလည္းဆက္လက္ေတြ.ရွိရပါသည္။သို.ေသာ္လည္းဒူးရင္းသီးစားျပီးအ
ရက္ေသာက္ပါကအဆိပ္သင္.တတ္ျပီးအခန္.မသင္.ပါက အသက္ဆံုးရံွဴးနိုင္သည္. အေၾကာင္းလည္းေတြ. ရွိခဲ.ပါသည္။ဒူးရင္းသီးသည္ပူေသာအသီးျဖစ္သျဖင္. ေအးျမေသာမင္းဂြတ္သီးျဖင္. တြဲဖက္စားသံုးၾကပါသည္။
ဒဴးရင္း(၁၀၀)ဂရမ္တြင္ပါ၀င္သည္မ်ားကိုေဖာ္ျပရလွ်င္-
27.1g Carbs
3.8g Fiber (15% RDI)
5.3g Fat
1.5g Protein (3% RDI)
44IU Vitamin A (1% RDI)
19.7mg Vitamin C (33% RDI)
3mg Vitamin B6 (16% RDI)
6mg Calcium (1% RDI)
.4mg Iron (2% RDI)
30mg Magnesium (8% RDI)
စသည္တို.ပါ၀င္ပါသည္။အထက္တြင္ေဖာ္ျပခဲ.ေသာေကာင္းက်ိဴးမ်ားရရွိသည္.ဒူရင္းသီးမွအာရံုစူးစိုက္
အားေကာင္းေစျခင္း၊အာဟာရဓါတ္ျပည္.၀စြာရရွိနိုင္ျခင္းနွင္.ဆင္ျခင္သင္.သည္.အခ်က္မ်ားအေၾကာင္း
ကိုေဖာ္ျပေရးသားလိုက္ပါသည္။
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း


email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan

No comments:

Post a Comment