arial" action="like" colorscheme="light">

Tuesday, April 1, 2014

နဂါးေမာက္သီးပုဇြန္သုပ္

နဂါးေမာက္သီး(PitayafruitorPitahayafruit.)သည္ေတာင္အေမရိကတိုက္ဘက္မွစတင္ေပါက္ေရာက္ခဲ.ျပီး
ယခုအခါမွာတြင္ေတာ.ပူေႏြးေသာရာသီဥတုရွိေသာနိုင္ငံမ်ားအႏွံ.စိုက္ပ်ိဴးရရွိနိုင္ေနျပီျဖစ္ပါသည္။ယင္းအသီး
သည္အာဟာရေကာင္းမ်ားပါ၀င္ေနသည္။အထူးသျဖင္.MONOSATURATED FAT ဟုေခၚေသာအဆီတစ္မ်ဴိးသည္ႏွလံုးကိုသန္စြမ္းမွဳေပးနိုင္ေလသည္။ ထိုအသီး၏အေစ.တြင္အဆီမ်ားကိုေလွ်ာ.က်ေစေသာPOLYUNSATURATED FAT ပါ၀င္သည္။ ေတာ္ရံုတန္ရံုအဆိပ္အေတာက္မ်ားကိုေခ်ဖ်က္ေပးနိုင္သည္။
လက္သီးဆုပ္အရႊယ္ခပ္ရႊယ္ရႊယ္တစ္လံုး၏တစ္စိပ္(၃.၆ေအာင္စ)တြင္ အမွ်င္ (၁)ဂရမ္ႏွင္.၆၀ ကယ္လိုရီပါရွိပါသည္။ဗီဒမင္အားျဖင္. vitamins B1, B2 and B3စသည္တို.ပါ၀င္သည္။မင္နရယ္အားျဖင္. calcium and phosphorus တို.ပါ၀င္သည္။ ခုခံဓါတ္တိုး phytoalbumins ပါ၀င္သည္။
 ကင္ဆာကာကြယ္သည္။ ေသြးခ်ိဴ၊ဆီးခ်ိဴမျဖစ္ေအာင္ေသြးအတြင္းသၾကားပါ၀င္ေနမွဳကိုထိန္းေပးသည္။
သြားႏွင္.အရိုးကိုသန္မာေစသည္။ကိုယ္အတြင္းရွိလုပ္ငန္းေဆာင္ရႊက္မွဳကိုေကာင္းမြန္ေစသည္။ အထက္ေဖာ္ျပပါကဲ.သို.ေသာအက်ိဴးေက်းဇူးရရွိနိုင္သည္.နဂါးေမာက္သီးႏွင္.အဆီပါ၀င္မွဳနညး္ေသာပုဇြန္တို.
တြဲဖက္ထားေသာစားစရာတစ္မ်ိဴးကိုေရးသားေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
နဂါးေမာက္သီးႏွင္.သံဓါတ္ျပည္.၀ေသာပုဇြန္သုပ္
ပါ၀င္ေသာအမယ္မ်ား
နဂါးေမာက္သီး(၂)လံုး
ပုဇြန္(၂၄)ေကာင္
သံလြင္ဆီ(၃)ဇြန္း
သံပုရာသီးတစ္စိပ္
ပ်ားရည္(၁)ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း(၁)ဇြန္း၊ၾကက္သြန္မိတ္(၅)ပင ္တို.ျဖစ္သည္။ပုဇြန္မ်ားကိုက်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီးပါ၀င္ေသာအမည္
မ်ားႏွင္.ေရာနယ္လိုက္ရပါမည္။ ထိုေနာက္တြင္မွ နဂါးေမာက္သီးစိပ္မ်ားႏွင္.တြဲဖက္ျပင္ဆင္လိုက္ပါက နဂါးေမာက္သီးပုဇြန္သုပ္တစ္ပြဲစားသံုးရန္အသင္.ျဖစ္ပါျပီ။ ၄င္းအသုပ္၏(ပုဇြန္+နဂါးေမာက္သီး) ထမင္းခပ္ဇြန္းၾကီး(၁)ဇြန္းတြင္ပါ၀င္ေနသည္မ်ားကိုေဖာ္ျပရေသာ္-
ကယ္လိုရီ ၁၁၉
အဆီ ၃ ဂရမ္
ပရိုတင္း ၁၉ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ ၂ ဂရမ္
ဆိုဒီယမ္ ၁၄၀ စသည္တို.ပါ၀င္သည္။ ေဖာ္ျပခဲ.ေသာနဂါးေမာက္သီးပုဇြန္သုပ္သည္ အာဟာရရွိျပီးက်န္းမာျခင္းကိုအေထာက္အကူျပဳေသာစားစရာတစ္မ်ိဴးျဖစ္သည္.အေၾကာင္းကာယဗလ၊ ကာယအလွႏွင္.က်န္းမာေရးလိုက္စားသူမ်ားအတြက္ေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း


email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan



No comments:

Post a Comment