ကန္ဇြန္းဥသည္ CENTRAL AMERICA တြင္လြန္ခဲ.ေသာ ႏွစ္ေပါင္း (၅၀၀၀)ခန္.ကတည္းက ႏွင္.SOUTH AMERICA ေဒသတြင္ BC 8000ခန္.ကတည္းကစတင္ေတြ.ရွိခဲ.ပါသည္။ကန္ဇြန္းဥတြင္
complex carbohydrates, dietary fiber and beta-carotene (a provitamin A carotenoid စသည္တို.ျပည္.၀စြာပါ၀င္ပါသည္။၄င္းတြင္ပါ၀င္ေနေသာ Beta-carotene, vitamin C and pro-vitamin E တို.သည္ ကိုယ္အတြင္း၇ွိဆဲလ္မ်ားပ်က္စီးျခင္းကိုကာကြယ္မွဳေပးသည္။ကန္ဇြန္းဥ (၃.၅)ေအာင္စတြင္ပါ၀င္ေသာ အရာမ်ားမွာ
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ ၂၀.၁ ဂရမ္
ကယ္လိုရီ ၈၆
သၾကား ၄.၂ ဂရမ္
အမွ်င္ ၃ ဂရမ္
အဆီ ၀.၁ ဂရမ္ 1. Calming for Stomach
ပရိုတင္း ၁.၆ ဂရမ္
စသည္မ်ားပါ၀င္သည္။ရရွိနိုင္ေသာအက်ိဴးေက်းဇူးကိုေဖာ္ျပရလွ်င္ႏွလံုးက်န္းမာေရးကိုေကာင္းမြန္ေစသည္။
ကိုယ္တြင္းလုပ္ငန္းလုပ္ေဆာင္ျခင္းကိုအားေကာင္းေအာင္ကူညီသည္။အဆုပ္၏အသက္ရူျခင္း၊ဆိုင္ေသာ
လုပ္ေဆာင္ခ်က္မ်ားကိုအေထာက္အကူျပဳသည္။ေသြးအတြင္းသၾကားအဆင္.ကိုပံုမွန္အေနအထားတြင္
ထိန္းေပးနိုင္ျခင္းစသည္တို.ျဖစ္သည္။ထိုအခ်က္မ်ားအရကန္ဇြန္းဥသည္ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ႏွင္.အျခားေကာင္း
က်ိဴးမ်ားရရွိနိုင္ေသာစားစရာတစ္မ်ိဴးျဖစ္ပါေၾကာင္းေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
REF: · "Sweet Potato - North Carolina State Vegetable". State of North Carolina. unknown. Retrieved 2014-17-02.
· Geneflow 2009 - Bioversity International - Google Books
· Sweet Potato, Consultative Group on International Agricultural Research
· Alison Clare Steingold (August/September 2008). "The Uber Tuber". Hana Hou!, Vol. 11,
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
No comments:
Post a Comment