က်င္.သူမ်ား၏ တတ္စတိုစတရုန္း ကို တိုးေစမည္.အရာမ်ားမွာ Cholesterol ေခၚအဆီ,Vitamin A ႏွင္.Zinc , ဗီဒမင္ဘီ ၅၊ ဖတ္တီးအက္ဆစ္၊ ဗီဒမင္စီ ဗိုရြန္ Boron၊ ႏွင္.ဗရုိမလိန္း Bromelain တို.ျဖစ္သည္။Cholesterol ျပည္.၀ေသာအစားအစာမ်ားမွာၾကက္ဥအႏွစ္၊အသားစိမ္း၊ေထာပတ္သီးႏွင္.
အဆီပါေသာနို.ထြက္ပစ္စည္းမ်ားျဖစ္သည္။VitaminAပါေသာအစာမ်ားမွာငါးၾကီးဆီ၊အစိမ္းေရာင္ဟင္း
ရႊက္ႏွင္.မုန္လာဥနီတို.ျဖစ္သည္။ Zinc ကိုပင္လယ္စာႏွင္.ေဆာ္လမြန္ငါးတို.တြင္ေတြ.ရသည္။Vitamin B5 ကို ၾကက္ဥ၊ ပဲပိစပ္၊ေထာပတ္သီး၊ငါးအမ်ိဴးမ်ိဴး၊အသားအမ်ိဴးမ်ိဴး၊ႏွင္.ကန္စြမ္းဥတို.တြင္ေတြ.ရပါသည္။ Fatty Acids သည္ ေျမပဲ၊ ဖရုံေစ.၊ ပဲပုပ္ေစ. စသည္တို.တြင္ ပါရွိပါသည္။ ဗီဒမင္စီ ကိုခ်ဥ္ေသာအသီးမ်ားႏွင္.အခ်ိဴ.စိမ္းေသာအရႊက္မ်ားတြင္ေတြ.ရျပီး၄င္းသည္လည္းတတ္စတိုစထရုန္းကိုျမင္
.တက္ေစပါသည္။ေနာက္တစ္မ်ိဴးျဖစ္ေသာဗိုရြန္သည္တတ္စတိုစတရုန္းကိုထုတ္လုပ္ေပးသည္။ဗိုရြန္ပါေသာ
အစားအစာမ်ားမွာဗာဒံေစ.ႏွင္.စပ်စ္သီးေျခာက္တို.ျဖစ္သည္။ ဗရုိမလိန္း ပါ၀င္ေသာသစ္သီးမ်ားမွာ ၄က္ေပ်ာသီးႏွင္.နာနတ္သီးတို.ျဖစ္ျပီးထိုအသီးမ်ားသည္လ်င္ျမန္စြာအားျပန္ျပည္.မွဳ၊ပရုိတိန္းမ်ားကိုေကာင္း
စြာစုပ္ယူမွဳ၊စသည္.ကိုယ္တြင္းလုပ္ငန္းေဆာင္တာမ်ားကိုအေထာက္အကူေပးပါသည္။
ထို.အတူ ေရွးေဟာင္းတရုတ္လူမ်ိဴးမ်ား၏ညႊန္းဆိုခ်က္အရ ဂ်င္း ginerသည္အစာေၾကလြယ္ျခင္းကို
အေထာက္အကူျပဳသကဲ.သို. တတ္စတိုစတရုန္းေခၚၾကြက္သားၾကီးထြားေစေသာဟိုမုန္း
ကိုတိုးေစသည္ဟုေဖာ္ျပေရးသားၾကပါသည္။အလားတူပင္အီဂ်စ္မွေဆး၀ါးကၽႊမ္းက်င္သူမ်ားက” ဂ်င္း၏အျမစ္သည္တတ္စတိုစတရုန္းေခၚ ၾကြက္သားၾကီးထြားေစေသာဟိုမုန္း ကို(၂)ဆတိုးလာေစသည္ “ဟုသုေတသနျပဳျပီး ေဖာ္ျပၾကပါသည္။ အထက္ေဖာ္ျပပါစားစရာႏွင္.သစ္သီးမ်ားကိုအစားအစာ
စားေသာက္တိုင္းအလွ်င္းသင္.သလိုထည္.သြင္းစားေသာက္ျခင္းျဖင္.သဘာ၀ ၾကြက္သားၾကီးထြားေစေသာဟိုမုန္း(တတ္စတိုစတရုန္း)ကိုရရွိပါမည္။
Pineapple ,banana &Ginger Smoothie
နာနတ္သီး၊ ၄က္ေပ်ာသီးႏွင္. ဂ်င္းေဖ်ာ္ရည္
Ingredients ပါ၀င္ေသာအမည္မ်ား
ေကာ္ဖီခြက္တစ္၀က္ခန္.နာနတ္သီးစိပ္
ဂ်င္းတစ္တတ္( အေတာ္အသင္.အရႊယ္)
၄က္ေပ်ာသီးတစ္လံုး
ဒိန္ခ်ဥ္အနည္းငယ္ႏွင္.ေရခဲ တို.ကိုဗလန္ဒါထဲေရာေမႊျပီးပါက (တတ္စတိုစတရုန္း)ေခၚ ၾကြက္သားၾကီးထြားေစေသာဟိုမုန္းတိုးေစသည္. Pineapple ,banana &Ginger Smoothieတစ္ခြက္ရရွိပါသည္။
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan
Ref; Knill-Jones RP, Pearce H, Batten J, et al. Comparative trial of Ntritzym in chronic pancreatic insufficiency. Brit Med J 1970; 4:21.
Charles Poloquin: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/question_of_strength_33
Klaue P, Dilbert G, Hinke G, et al. Tier-experimentelle untersuchungen zur enzymatischen lokalbehandlung subdermaler verbrennungen mit bromelain. Therapiewoche 1979:796-799.
Tassman GC, Zafran JN, Zayon GM. Evaluation of a plant proteolytic enzyme for the control of inflammation and pain. J Dent Med 1964;19:73-77.
Neubauer RA. A plant protease for potentiation of and possible replacement of antibiotics. Exp Med Surg 1961;19:143-160
Munzig E, Eckert K, Harrach T, et al. Bromelain protease F9 reduces the CD44 mediated adhesion of human peripheral blood lymphocytes to human umbilical vein endothelial cells. FEBS Lett 1995;351:215-218.
Data Markup by ZipList Recipe Plugin
No comments:
Post a Comment