ေဖာ္ျပမည့္စားေသာက္နည္းသည္ အဆီက်
သည့္အျပင္ ကိုယ္ခႏၲာအဆိပ္ျဖစ္ေစသည္
မ်ားကိုပါဖယ္ ရွားေပးပါသည္။ေန့စဥ္ ေရ၈ခြက္
ေသာက္ ရပါမည္။
ပထမဦးစြာခုႏွစ္ လံုးစားေသာက္ ရမည့္
အဆီက်ဟင္း ရည္ တစ္မ်ိဴးခ်က္
နည္းေဖာ္ျပပါမည္။
ထိုဟင္း ရည္အတြက္္
ႀကက္သြန္ဥႀကီး ၆လံုး
ငရုပ္ ပြအစိမ္း ၂ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီးႀကီး ၆လံုး
တရုပ္နံနံ ၁စည္း
ေဂါဖီထုပ္ အလတ္ ၁လံုးစသည္တို႕ကို အ
ေန ေတာ္လွီးျဖတ္ျပီးျပဳတ္ ရပါမည္။ဆားအသင့္
သင့္ႏွင့္ ငရုပ္ေကာင္း ထည့္စားရပါမည္။
ပထမ ေန့တြင္
အဆီက်ဟင္းရည္ႏွင့္ အတူ
ဌက္ေပ်ာသီးမွလြဲ၍လိေမၼာ္သီး ပန္းသီး
သစ္ေတာ္သီး ကၽႊဲေကာသီးစသည့္အရည္
ရႊမ္းေသာအသီးမ်ားတစ္ ေန့ ၄ႀကိမ္ ၅ႀကိမ္
စားေသာက္ ရပါမည္။
ဒုတိယ ေန႕တြင္
အဆီက်ဟင္းရည္ အာလူး ဟင္းသီးဟင္းရႊက္
အစံုအားေပါင္း၍ တစ္ ေန႕တာအတြက္
စားေသာက္ ရပါမည္။
တတိယ ေန႕
အဆီက်ဟင္းရည္ ႏွင့္အတူ ပထမ ေန႕ႏွင့္
ဒုတိယ ေန႕စားသည့္ သစ္သီး၊အာလူးႏွင့္
ဟင္းရႊက္စံု ေပါင္းမ်ားစားေသာက္ ရပါမည္။
စတုတၳ ေန႕
အဆီက်ဟင္းရည္ ၊ဌက္ ေပ်ာသီး(သီးေမႊး
သို႔မဟုတ္ဖီးျခမ္း ) အဆီမပါေသာႏို႕မ်ား
စားေသာက္ ရပါမည္။
ပဥၥမ ေန႕
အဆီက်ဟင္း ရည္၊ ငါး(သို႕မဟုတ္)ႀကက္သား
္(သို႕)ဆိတ္သား တစ္ ေပါင္ ခန္႕အားေပါင္းစားပါ
၄င္းတို႕ႏွင့္အတူ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၆လံုးအား ႀကက္
သြန္နီ ၃လံုးႏွင့္သုပ္ စသည္တို႕ကိုစားေသာက္ ရ
ပါမည္။
ဆဌမ ေန႕
အဆီက်ဟင္းရည္ ၊သစ္သီး မ်ား အသား၊
ဟင္းသီးဟင္းရႊက္ ေပါင္းမ်ားစားေသာက္
ရပါမည္။
သတၲမ ေန႕
အဆီက်ဟင္းရည၊္ ထမင္း ၊ေကာ္ဖီ ၊လဘက္
ရည္ႀကမ္းစသည္တို႕စားေသာက္ ရပါမည္။
ေဖာ္ျပခဲ႕ေသာ ခုႏွစ္ ရက္ စား ေသာက္ နည္း
သည္ အဆီက် ျပီးအဆိပ္ဖယ္ ရွားေပးရန္လည္း
အ ေထာက္အကူျပဳပါ ေႀကာင္း ေဖာ္ျပအပ္
ပါသည္။
Ref: American health digest
ကာယဗလႏွင့္ ကာယအလွေလ့လာလိုက္စားသူမ်ားအား အစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟ ေက်ာ္စန္း္
No comments:
Post a Comment