arial" action="like" colorscheme="light">

Saturday, November 29, 2014

အဆီက် ျခင္းအားေပးေသာ ဟင္းခပ္အ ေမႊးအႀကိဳင္ မ်ား

သစ္ႀကံပိုးေခါက္
ေသြးအတြင္းရိွပို ေန ေသာသႀကားပမာဏ
ကိုေလွ်ာ့ခ်ေပးသည္။ ကာဗို
ဟိုက္ဒရိတ္ မွအာဟာရမ်ားအတြင္း
လုပ္ငန္းေဆာင္ ရႊက္သည္ကို ပိုမိုေကာင္းမြန္
ေအာင္ ကူညီေပးသည္။

ငရုပ္ေကာင္း
ခႏၲာကိုယ္၏ဇီ၀ျဖစ္စဥ္ အားေကာင္းေစျပီး
အစာေၾကညက္ေအာင္ ကူညီေပးသည္။
အာဟာရမ်ားလ်င္ျမန္စြာစုပ္ယူနိုင္ ရန္
ေထာက္ကူေပးသည္။

ဂ်င္း
အစာအိမ္၏စြမ္းေဆာင္ ရည္ျမင့္တင္ ေပး
သည္။အဆီမ်ားကိုစုပ္ယူပစ္သည္။

ငရုပ္သီးမွဳန႕္
၄င္းတြင္ ပါ၀င္ ေသာ capsaicin
သည့္အဆီမ်ားကို ေလာင္ ကၽႊမ္းေစသည္။
ေဖာ္ျပခဲ႕ေသာဟင္းခပ္အ ေမႊးအႀကိဳင္ ၄မ်ိဴး
သည္အစားအစာမ်ားခ်က္ ျပဳတ္ ရာတြင္
အသံုးျပဳေလ့ရိွျပီးျဖစ္ပါသည္။ယင္းတို႕၏
အရသာကို အနည္းငယ္ေပၚလြင္ ေစရန္
ထည့္သြင္းခ်က္ျပဳတ္ပါက အဆီက် ေစရန္
အ ေထာက္အကူျပဳပါေႀကာင္း ေဖာ္ျပအပ္
ပါသည္။
Ref: Fat reduce spices
ကာယဗလႏွင့္ကာယအလွေလ့လာလိုက္စား
သူမ်ားအားအစဥ္ေလးစားလွ်က္

စိုင္းသီဟ ေက်ာ္စန္း္

No comments:

Post a Comment