arial" action="like" colorscheme="light">

Sunday, April 8, 2012

ႏွလံုးက်န္းမာေရးႏွင့္ကာဗုိဟုိက္ရိတ္

ပရိုတိန္း၊ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ႏွင့္အဆီဟူေသာအာဟာရကယ္လိုရီအုပ္စုသံုးမ်ိဳးရိွသည့္အနက္အဆီခ်
လိုသူမ်ားသည္အဆီကယ္လိုရီမ်ားကိုသာေလ်ာ့စားႀကျပီး၊က်န္ကယ္လိုရီမ်ားကိုမည္သို ့စားသံုးရ
မည္မသိႀကေပ။ထိုကဲ့သို ့ေသာသူမ်ားအတြက္အေကာင္းဆုံးေသာအဆီခ်နည္းမ်ားကိုစုစည္းျပီး
သိပၸံနည္းက်အဆီခ်နည္းမ်ားဟူေသာအမည္ျဖင့္ကြ်န္ေတာ္စာအုပ္တစ္အုပ္ေရးသားရိုက္ႏိွပ္ေန
ပါသည္။ျပီးစီးပါကျမန္မာဖစ္တနက္စ္ဆိုက္တြင္တင္ဆက္ေပးပါဦးမည္။
ဂ်ာမဏီသုေတသနပညာရွင္မ်ားကအဆီခ်လိုသူမ်ားကိုအဆီကိုသာေလ်ာ့စားေစသည္သာမက၊
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္မ်ားကိုပါေလ်ာ့စားေစျပီးေျခာက္လ၊မွတစ္ႏွစ္အတြင္းေလ့လာႀကည့္ရာအဆီက်ႏွဳန္း
ျမင့္တက္လာျပီး၊ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ေလ်ာ့စားျခင္းေႀကာင့္ႏွလံုးေရာဂါမ်ားျဖစ္ေစေသာ triglycerides,
HDL ကိုလက္စထေရာလ္ႏွင့္ဗိုက္အတိုင္းအတာက်သြားျပီး၊ေသြးေပါင္ခ်ိန္လည္းမွန္လာသည္ကိုေတြ ့
ရသည့္အတြက္ႏွလံုးက်န္းမာလိုေသာအဆီခ်သူမ်ားသည္ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ေလ်ာ့စားပါဟုအႀကံေပး
တင္ျပသြားပါသည္။
Ref:Cardiovascular Diabetology ,online journal 8:36 ,2009

                                                                                               တင္ဆက္သူ---
                                                                                                နိုင္ဦး---119
http://naingoo-119.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment