ငါးကိုသင့္တင့္စြာစားျခင္းသည္ႏွလံုးေရာဂါမ်ား၊ႏွလံုးခုန္ႏွဳန္မမွန္ျခင္းစေသာေရာဂါမ်ားကိုကာကြယ္ေပး
နိုင္ေသာ္လည္းအျခားေသာေရာဂါမ်ားကိုကာကြယ္နိုင္ေႀကာင္းကိုကားေသေသခ်ာခ်ာမတင္ျပႀကေသး
ေခ်။Harvard Medical School ၏သုေတသနတင္ျပခ်က္မွာငါးႏွင့္အိုမီဂါသရီမ်ားစားသံုးျခင္း၊အိုမီဂါ
ဆစ္(မ်ားမ်ားစားရန္မသင့္)မ်ားစားသံုးျခင္းသည္ကင္ဆာကဲ့သို ့ေသာေရာဂါဆိုးမ်ားကိုမကာကြယ္နိုင္
ေသာ္လည္းႏွလံုးေရာဂါမ်ားျဖစ္နိုင္ေခ်ကိုေလ်ာ့ခ်ေစရန္အတြက္မူငါးကိုတစ္ပါတ္လ်င္တစ္ႀကိမ္မွေလး
ႀကိမ္အတြင္းစားသံုးသင့္ေႀကာင္းကိုသုေတသနျပဳတင္ျပထားပါသည္။
Ref: (American Journal of Clinical Nutrition, 88: 1618-1625, 2009)
နိုင္ေသာ္လည္းအျခားေသာေရာဂါမ်ားကိုကာကြယ္နိုင္ေႀကာင္းကိုကားေသေသခ်ာခ်ာမတင္ျပႀကေသး
ေခ်။Harvard Medical School ၏သုေတသနတင္ျပခ်က္မွာငါးႏွင့္အိုမီဂါသရီမ်ားစားသံုးျခင္း၊အိုမီဂါ
ဆစ္(မ်ားမ်ားစားရန္မသင့္)မ်ားစားသံုးျခင္းသည္ကင္ဆာကဲ့သို ့ေသာေရာဂါဆိုးမ်ားကိုမကာကြယ္နိုင္
ေသာ္လည္းႏွလံုးေရာဂါမ်ားျဖစ္နိုင္ေခ်ကိုေလ်ာ့ခ်ေစရန္အတြက္မူငါးကိုတစ္ပါတ္လ်င္တစ္ႀကိမ္မွေလး
ႀကိမ္အတြင္းစားသံုးသင့္ေႀကာင္းကိုသုေတသနျပဳတင္ျပထားပါသည္။
Ref: (American Journal of Clinical Nutrition, 88: 1618-1625, 2009)
တင္ဆက္သူ---
နိုင္ဦး---119
http://naingoo-119.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment