arial" action="like" colorscheme="light">

Sunday, April 29, 2012

ရိုးရိုးသႀကားႏွင့္စိတ္က်ျခင္း






ယေန ့ေခတ္က်န္းမာေရးကိုလိုက္စားသူတိုင္းကိုေမးႀကည့္ပါ။ရိုးရိုးသႀကားဓါတ္မ်ားကိုမ်ားျပားစြာစား
သံုးပါကအ၀လြန္ေစျပီး၊ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳစေသာေရာဂါမ်ားကိုျဖစ္ေစနိုင္ေႀကာင္းကိုလူတိုင္းေျပာနိုင္ႀက
ေသာ္လည္းထိုအခ်ိဳဓါတ္(သႀကားမ်ားေသာ)အစားအစာမ်ားသည္စားသံုးသူကိုစိတ္က်ေစနိုင္ေႀကာင္း
ကို August ’11 Bottom Line Health စာေစာင္တြင္ေဖာ္ျပထားသည္။glycemic index မ်ားေသာ၊
ေပါင္မုန္ ့ျဖဴ၊သႀကားလံုးႏွင့္အခ်ိဳမ်ားေသာအစားအစာမ်ားသည္ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓါတ္ကိုအလ်င္အျမန္
ျမင့္တက္ေစျပီး၊ဦးေႏွာက္အတြင္းမွ serotonin ထြက္ေစေသာေႀကာင့္ခဏတာေနသာထိုင္သာရိွေစ
ေသာ္လည္းခဏသာျဖစ္ျပီးေနာက္ပိုင္းတြင္မူစိတ္က်ျခင္းကိုျဖစ္ေစသည္။အဘယ္ေႀကာင့္ဆိုေသာ္
ထိုသူ၏ကိုယ္တြင္းတြင္ေသြးတြင္းအခ်ိဳဓါတ္အလြန္နည္းပါးေနျပီး၊ေကာ္တီေဆာ္လ္ပမာဏမ်ားေႀကာင့္
ျဖစ္သည္။
ထို ့ေႀကာင့္ပါးစပ္အရသာခံစားလိုသူမ်ားသည္မိမိ၏ကိုယ္ခႏၶာကိုယ္အဆီတက္လာေစကာ၊က်န္းမာ
ေရးကိုပါယိုယြင္းေစျပီး၊စိတ္ခံစားမွဳကိုပါထိခိုက္ေစေသာအာဟာရမ်ားကိုအထူးသတိထားသင့္ပါသည္။

                                                                                                                                  တင္ဆက္သူ---
                                                                                                                                    နိုင္ဦး---119
Email---intensemuscle@gmail.com
http://naingoo-119.blogspot.com/
www.myanmarfitness.com




No comments:

Post a Comment