ကာယဗလေလ့က်င့္သူမ်ားအတြက္ကေတာ့အဓိကအသက္ဓါတ္သည္ပရိုတိန္းေခၚအသားဓါတ္ျဖစ္
သည္။ယေန ့ေခတ္အာဟာရပါရဂူမ်ားကေတာ့လူမ်ားကိုအသားဓါတ္မ်ားမ်ားမစားရန္ႏွင့္ျပဳျပင္
ေႀကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ထားေသာအသားမ်ားကိုစားျခင္းမွတားျမစ္ေနႀကသည္မွာအဘယ္ေႀကာင့္
နည္း။အေထာက္အထားမ်ားကမည္သို ့နည္း။
National Institutes of Health and the American Association of Retired People (AARP)အဖဲြ ့
အစည္းႀကီးကလူေပါင္း500000(ငါးသိန္း)ကိုဆယ္ႏွစ္ႀကာသုေတသနျပဳျပီးေနာက္ေအာက္ပါအတိုင္း
တင္ျပခဲ့သည္***အသားမ်ားမ်ားစားလြန္းသူမ်ား၊အထူးသျဖင့္အနီေရာင္အသား(အမဲသား၊ကြ်ဲသား)
စားသူမ်ားသည္အသားနည္းနည္းသာစားသူမ်ားႏွင့္ယွဥ္လ်င္ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္နိုင္ေခ် 36%၊ကင္ဆာ
ျဖစ္ျပီးေသနိုင္ေခ် 22%၊ပိုျပီးသက္တမ္းမေစ့မွီအထက္ပါေရာဂါမ်ားႏွင့္ေသနိုင္ေႀကာင္းကိုတင္ျပခဲ့
သည္။
ထို ့ေႀကာင့္အသားဓါတ္စားလိုပါကအျဖဴေရာင္အသား(ႀကက္သား-အေရခံြမပါ)၊ငါးစသည္တို ့ကိုစား
ျခင္းသည္အေသဆိုးေစေသာေရာဂါမ်ားျဖစ္နိုင္ေခ်နည္းပါးေသာေႀကာင့္ေရြးခ်ယ္သင့္ပါသည္။
ထို ့ေႀကာင့္အသားဓါတ္မ်ား၊ျပဳျပင္ထုတ္လုပ္ထားေသာအသားမ်ားကိုမ်ားမ်ားစားလြန္းျခင္းကိုေရွာင္
ႀကဥ္ပါ။နို ့မဟုတ္ပါကေသတမ္းစာႀကိဳေရးထားပါ။
Ref: (Archives Internal Medicine, 169:562-571, 2009)
06-Md
သည္။ယေန ့ေခတ္အာဟာရပါရဂူမ်ားကေတာ့လူမ်ားကိုအသားဓါတ္မ်ားမ်ားမစားရန္ႏွင့္ျပဳျပင္
ေႀကာ္ေလွာ္ခ်က္ျပဳတ္ထားေသာအသားမ်ားကိုစားျခင္းမွတားျမစ္ေနႀကသည္မွာအဘယ္ေႀကာင့္
နည္း။အေထာက္အထားမ်ားကမည္သို ့နည္း။
National Institutes of Health and the American Association of Retired People (AARP)အဖဲြ ့
အစည္းႀကီးကလူေပါင္း500000(ငါးသိန္း)ကိုဆယ္ႏွစ္ႀကာသုေတသနျပဳျပီးေနာက္ေအာက္ပါအတိုင္း
တင္ျပခဲ့သည္***အသားမ်ားမ်ားစားလြန္းသူမ်ား၊အထူးသျဖင့္အနီေရာင္အသား(အမဲသား၊ကြ်ဲသား)
စားသူမ်ားသည္အသားနည္းနည္းသာစားသူမ်ားႏွင့္ယွဥ္လ်င္ႏွလံုးေရာဂါျဖစ္နိုင္ေခ် 36%၊ကင္ဆာ
ျဖစ္ျပီးေသနိုင္ေခ် 22%၊ပိုျပီးသက္တမ္းမေစ့မွီအထက္ပါေရာဂါမ်ားႏွင့္ေသနိုင္ေႀကာင္းကိုတင္ျပခဲ့
သည္။
ထို ့ေႀကာင့္အသားဓါတ္စားလိုပါကအျဖဴေရာင္အသား(ႀကက္သား-အေရခံြမပါ)၊ငါးစသည္တို ့ကိုစား
ျခင္းသည္အေသဆိုးေစေသာေရာဂါမ်ားျဖစ္နိုင္ေခ်နည္းပါးေသာေႀကာင့္ေရြးခ်ယ္သင့္ပါသည္။
ထို ့ေႀကာင့္အသားဓါတ္မ်ား၊ျပဳျပင္ထုတ္လုပ္ထားေသာအသားမ်ားကိုမ်ားမ်ားစားလြန္းျခင္းကိုေရွာင္
ႀကဥ္ပါ။နို ့မဟုတ္ပါကေသတမ္းစာႀကိဳေရးထားပါ။
Ref: (Archives Internal Medicine, 169:562-571, 2009)
06-Md
တင္ဆက္သူ---
နိုင္ဦး---119
http://naingoo-119.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment