arial" action="like" colorscheme="light">

Friday, May 24, 2013

ေဆာ္လမြန္ငါး.မုန္ညွင္းရႊက္ႏွင္.ခရင္(မ္)



ၾကက္သားကဲ.သို.ပင္စားသံုးသင္.ေသာေပၚျပဴလာျဖစ္သည္.ေနာက္ထပ္စားစရာတစ္မ်ိဳးကိုေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
ထိုစားစရာမွာ ကာယဗလသမားမ်ားအတြက္ခ်ဥ္၊စိမ္.တဲ.အရသာေပးမယ္. ေဆာ္လမြန္ငါး.မုန္ညွင္းရႊက္ႏွင္.

ခရင္(မ္) ျဖစ္ပါသည္။

ပါ၀င္ေသာအမယ္မ်ား
  ေဆာ္လမြန္ငါးအသား(အရုိး+အေ၇ခြံမပါ)
စပင္းနပ္(မံုညွင္းရႊက္အေသး)
သံပုရာသီးအစိပ္ၾကီး(၂)စိပ္
Casper(ေခၚ) ကၽြဲႏွေခါင္ခ်ိတ္
နံနံပင္
သံလြင္ဆီနည္းနည္း၊သၾကားနည္းနည္း၊ ဆားနည္းနည္း


sauce လုပ္ပံု
သံပုရာအရည္၊ကၽြဲႏွေခါင္ခ်ိတ္(casper)ႏွင္.နံနံပင္ႏွုပ္ႏွုပ္ဆင္းကိုမာေရာနစ္ ခရင္(မ္)ႏွင္.ေရာေမႊလိုက္ပါကေဆာ္မြန္ငါးႏွင္.တြဲဖက္စားသံုးရန္ေဆာ.(စ္)ရပါျပီ။
ပါ၀င္ေသာကယ္လိုရီပမာဏ(လက္တစ္ဆုပ္စာတစ္ခု)
321 calories,  ( ၃၂၁) ကယ္လိုရီ
 protein 32g,       ပရုိတိန္း (၃၂g  )
 carbohydrate 3g,      ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္( ၃g)
 fat 20 g,        အဆီ(၂၀g)
 saturated fat 5g,      ဆား(5g)
 fibre 3g,         အမွ်င္(၃g)
sugar 3g,    သၾကား( ၃g)
salt 0.77 g     ဆား(၀.၇၇ g)
ျပဳလုပ္နည္း
Pan အိုးျပားထဲသို.သံလြင္ဆီနည္းနည္းဆြတ္ပါ။ေဆာ္လမြန္ငါးကိုငရုပ္ေကာင္းမွဳံ့+ဆားနည္းနည္းကိုနွံ့.ေအာင္
နယ္ပါ။4မိနစ္ခန္.အနည္းငယ္၀ါလာေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ။ျပီးေနာက္မံုညွင္းရႊက္ကိုအစိမ္းေရာင္မေပ်ာက္ေစ
ဘဲေရေႏြးပြတ္ပြတ္ဆူထဲတြင္ခဏစိမ္ပါ။ ျပီးမွေဆာ္လမြန္ငါးႏွင္.အတူပန္းကန္ထဲတြင္ထည္.လိုက္ျပီးအသင္.
လုပ္ထားေသာေဆာ.(စ္)ဆမ္းလိုက္ပါကအရသာရွိေသာ ေဆာ္လမြန္ငါး.မုန္ညွင္းရႊက္ႏွင္.ခရင္(မ္)စား
ရန္အသင္.ျဖစ္ပါျပီ။
ကာယဗလေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္---

စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅

No comments:

Post a Comment