arial" action="like" colorscheme="light">

Sunday, March 9, 2014

ဂ်င္းပါေသာေဆာ္လမြန္ငါးကင္ ႏွင္.လိေမၼာ္သီး

ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ား ပရုိတင္း ႏွင္. ဗီဒမင္ စီပါ၀င္မွဳျပည္.၀စြာရရွိေစနိုင္ရန္အတြက္ယင္းတို.ပါ၀င္ေသာစားစရာအတြဲျဖစ္သည္. ဂ်င္းပါေသာေဆာ္လမြန္ငါးကင္ ႏွင္.လိေမာ္သီး အေၾကာင္းကိုေရးသားေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။  ေဆာ္လမြန္ငါးတြင္ အိုမီဂါ ၃ ဖတ္တီးအက္ဆစ္ပါ၀င္ျပီး ပရုိတင္းျပည္.၀ေသာအသားတစ္မ်ိဴးျဖစ္သည္။ ထို.အျပင္ လိေမာ္သီးတစ္လံုး (၁၈၄ ဂရမ္ ရွိေသာ)တြင္ပါ၀င္ေနေသာ ဗီဒမင္ စီ ပမာဏမွာ ၉၇.၉ မီလီဂရမ္ ပါရွိပါသည္။
 ဂ်င္းပါေသာေဆာ္လမြန္ငါးကင္ျပုလုပ္ရာတြင္လိုအပ္သည္မ်ားမွာ-
                        ပါ၀င္ေသာအမည္မ်ား  Ingredients:
ၾကာညိဳ. အခ်ိဴ  စတီးဇြန္း (၁)ဇြန္း
သံလြင္ဆီ   စတီးဇြန္း (၁/၄)ဇြန္း
သၾကားညိဳ  စတီးဇြန္း (၁)ဇြန္း
ဂ်င္းအေနေတာ္(၁)တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ (၂) မႊာ
   ေဆာ္လမြန္ငါး (၃)ေပါင္ခန္.
 နံနံပင္ အနည္းငယ္  တို.ျဖစ္သည္။
                        ကင္နည္း  Direction:
   ေဆာ္လမြန္ငါးအသားျပားကို သံလြင္ဆီသုတ္လိမ္းျပီးကင္ပါမည္။ အထက္ေအာက္အပူမွ်ေအာင္၂၀ မိနစ္ခန္.ကင္လိုက္ျပီးပါက ၾကာညိဳ. အခ်ိဴ၊ သၾကားညိဳ၊ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴတို.ထည္. လိုက္ပါျပီးနံနံပင္အုပ္လိုက္ပါကအရသာရွိေသာ (ဂ်င္း)ေဆာ္လမြန္ငါးကင္ ရပါမည္။ ေဆာ္လမြန္ငါးကင္(၁၀၀ ဂရမ္)တြင္ ပါ၀င္ေနသည္မ်ားမွာ
ပရုိတင္း  ၁၈.၃  ဂရမ္
အဆီ  ၄.၃  ဂရမ္
ဆိုဒီယမ္  ၇၈၄ မီလီဂရမ္
ကယ္လိုရီ  ၁၁၇  တို.ပါ၀င္ပါသည္။
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားေလ.က်င္.ခန္းျပဳလုပ္ျပီး ေနာက္ ကယ္လိုရီပမာဏပါ၀င္ေသာ အစာအစာမ်ား ကိုတြက္ခ်က္စားေသာက္နိုင္ရန္အတြက္္ ဂ်င္းေဆာ္လမြန္ငါးကင္ ႏွင္.လိေမာ္သီး အစားအစာကိုေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။
Ref      Health guide report and Cook book
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-


စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း
email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan






No comments:

Post a Comment