arial" action="like" colorscheme="light">

Sunday, June 1, 2014

စားသံုးသင္.ေသာအစားအစာ(၂)မ်ိဴး



က်န္းမာေရးႏွင္.ညီညြတ္ျပီးစားသံုးရန္သင္.ေလွ်ာ္ေသာအစားအစာ(၂)မ်ိဴးမွာဆန္လံုးညိဳႏွင္.ဖရဲသီးတို.ျဖစ္ပါ
သည္။ဆန္လံုးညိဳသည္ကိုယ္တြင္းအင္ဆူလင္ပမာဏပံုမွန္ျဖစ္ေစသည္။၄င္းတြင္အမိုင္နိုအက္ဆစ္တစ္
မ်ိဴးျဖစ္ေသာ gamma –aminobutyric ျမင္.မားစြာပါ၀င္ျပီး GH ၾကီးထြားဟိုမုန္းအဆင္.ကို ၄၀၀%ခန္.အထိျမင္.တက္ေစပါသည္။ဆန္လံုညိဳကိုေရခမ္းမခ်က္ခင္(၂)နာရီခန္.ေရပူျဖင္.စိမ္ထားပါကပါ
၀င္ေနေသာအာဟာရမ်ားျပည္.၀စြာရရွိနိုင္ပါသည္။ဆန္လံုးညိဳသည္ ကာဒီရို ေလ.က်င္.ခန္းမ်ားအတြက္ေကာင္းမြန္ေသာအစာအာဟာရတစ္မ်ိဴးျဖစ္ေၾကာင္းLouisiana State University ၏(၆ ပတ္အၾကာသုေတသနျပဳခ်က္မ်ားအရ) “Nutrition Research” February 2008 တြင္ထုတ္ျပန္ခဲ.ပါသည္။
ဆန္လံုးညိဳ(၁ခြက္)တြင္ပါ၀င္သည္မ်ားကိုေဖာ္ျပရေသာ္
ကယ္လိုရီ ၂၁၈
ပရိုတင္း ၅ ဂရမ္
ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ ၄၆ ဂရမ္
အဆီ ၂ ဂရမ္စသည္တို.ပါ၀င္ပါသည္။ေနာက္ထပ္စားစရာသစ္သီးတစ္မ်ိဴးျဖစ္ေသာ
ဖရဲသီးကိုအခ်ိန္မေရႊးစားသံုးရန္သင္.သကဲ.သို. ေလ.က်င္.ခန္းျပဳလုပ္ျပီးအခ်ိန္မ်ားတြင္စားသံုးရန္လည္းသင္
.ေတာ္ပါသည္။၄င္းတြင္Amino Acid citrulline ျမင္.မားစြာပါ၀င္ျပီး ထိုမွတစ္ဆင္.သန္မာျခင္းကိုအားေပးေသာၾကီးထြားမွဳကိုအေထာက္အကူျပဳေသာArginine သို.ေျပာင္းေပးပါသည္။Arginine မ်ားစြာပါ၀င္ျခင္းသည္GH ၾကီးထြားဟိုမုန္းႏွင္.Nitric Oxide တို.ကိုျမင္.တက္ေစသည္။ၾကြက္သားမ်ားသို.ေသြးမ်ားပိုမိုစီးဆင္းေစျပီး ျပန္လည္အားျပည္.မွဳႏွင္.ၾကီး
ထြားျခင္းကိုမ်ားစြာလွ်င္ျမန္ေစပါသည္။
ဖရဲသီးစိပ္ (၂)စိပ္တြင္ ပါ၀င္သည္မ်ားမွာ
၁၇၂ ကယ္လိုရီ
၄ ဂရမ္ ပရိုတင္း
၁ ဂရမ္ အဆီ
၃ ဂရမ္ citrulline စသည္တို.ပါ၀င္ပါသည္။ ေဖာ္ျပခဲ.ေသာအစားအစာ(၂)မ်ိဴးတြင္ ဖရဲသီးသည္ေလ.က်င္.ခန္းမ်ားျပဳလုပ္ျပီးစားသံုးသင္.ေသာစားစရာအသီးတစ္မ်ိဴးျဖစ္ပါသည္။က်န္စားစရာ
တစ္မ်ိဴးျဖစ္ေသာဆန္လံုးညိဳကိုမူ ေန.လည္စာ၊ညစာစသည္အခ်ိန္မ်ားတြင္အျခားေသာအာဟာရျပည္.၀ေသာ
အစားအစာမ်ားႏွင္.တြဲဖက္စားသံုးသင္.ပါသည္။
Ref :Healthy foods to eat from foods resources
ကာယဗလႏွင္.ကာယအလွေလ.လာလိုက္စားသူမ်ားကိုအစဥ္ေလးစားလွ်က္-
စိုင္းသီဟေက်ာ္စန္း


email---thihakyawsan@gmail.com
phone----၀၉-၅၂၄၀၁၄၅
http://www.facebook.com/thihakyawsan




No comments:

Post a Comment