arial" action="like" colorscheme="light">

Tuesday, August 28, 2012

ဆိုဒါမ်ား၏ဆိုးက်ိဳးမ်ား



ယေန ့တိုးတက္ေနေသာလူေနထိုင္မွဳဘ၀ပံုစံတြင္လူအမ်ားစုသည္ေသာက္ေရအစားေရငတ္လာတိုင္း
အခ်ိဳရည္မ်ိဳးစံု၊ေဖ်ာ္ရည္မ်ိဳးစံုကိုစဲြျမဲစြာေသာက္သံုးလာႀကသည္မွာေခတ္စတိုင္တစ္မ်ိဳးဟုပင္ဆိုရမလို
ျဖစ္ေနေပသည္။ထိုေသာက္သံုးေနသမ်ွေသာေစ်းကြက္ထဲမွအခ်ိဳရည္အားလံုးသည္၊အခ်ိဳျဖည့္စြက္ဓါ
တုပစၥည္းမ်ားႏွင့္ဆိုဒါမ်ားပါ၀င္သည္ကိုဂရုမမူမိႀကဘဲအရသာေလးကိုလ်ာရင္းျမတ္ေအာင္ခံစားေန
ႀကျခင္းသာျဖစ္သည္။ထိုဆိုးက်ိဳးမ်ားကိုတင္ျပရန္အတြက္ University of Miami Miller School of Medicine in Florida မွသုေတသီ Hannah Gardener ႏွင့္အေပါင္းအပါမ်ားသည္အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္
ဆိုဒါပါ၀င္ေသာအခ်ိဳရည္မ်ား၏ႏွလံုးအေပၚသက္ေရာက္နိုင္ေသာဆိုးက်ိဳးမ်ားႏွင့္ေသြးေႀကာေရာဂါ
မ်ားအေႀကာင္းကိုေလ့လာခဲ့သည္။လူေပါင္း 2564-ဦးကိုေလ့လာျပီးေနာက္၊ေတြ ့ရိွရသည္မွာထိုအခ်ိဳ
ရည္မ်ားကိုေန ့စဥ္ေသာက္သံုးသူမ်ားသည္လံုး၀မေသာက္သူမ်ားထက္ထိုေရာဂါဆိုးမ်ားျဖစ္နိုင္ေခ်
ပိုမ်ားသည္ကိုေတြ ့ရိွရသည့္အတြက္***ေန ့စဥ္အခ်ိဳရည္အေပ်ာ့၊အျပင္းဆိုဒါအမ်ိဳးမ်ိဳးမွီ၀ဲျခင္းသည္၊
ေျမာက္မ်ားစြာေသာေသြးေႀကာဆိုင္ရာေရာဂါဆိုးမ်ားကိုျဖစ္ေပၚေစနိုင္သည္***ဟုေကာက္ခ်က္ခ်
ခဲ့သည္။
                                                   
              
Ref; Gardener, H., et al. (2012). Diet soft drink consumption is associated with an increased risk of vascular events in the Northern Manhattan Study. J Gen Intern Med.
Publishsed online January 27.

တင္ဆက္သူ----
                                                                             နိုင္ဦး---119

                                

No comments:

Post a Comment