arial" action="like" colorscheme="light">

Saturday, November 29, 2014

က်န္းမာ ေရးလိုက္စားသူမ်ားစားသင့္ေသာေရႊဖရံုသီး

ေရႊဖရံုသီး ၏အာနိသင္ မွာ ခႏၲာကိုယ္တြင္း
အပူလြန္ျခင္း ကို ထိန္းညိွ ေပးသည္။
ေသြးသားစိုျပည္ေစသည္။ အ ေရျပားတြင္
ျဖစ္တတ္ေသာ အသားပိုု ႏွင့္ ႀကာဆူးကဲ႕
သို႕ေသာအ ေရျပားႀကမ္းတမ္းေစ သည့္အရာ္
မ်ားမျဖစ္ ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးသည္။
ရိုးတြင္းျခင္္ဆီ ကို အားျဖည့္ေပးနိူင္ သျဖင့္ီ
အရိုး၏ႀကံ႕ခိုင္ အားေကာင္း ေစရန္မ်ား
စြာ အ ေထာက္အကူျပဳပါသည္။ ေရႊဖရံုသီး
ကို မႀကာခဏ စားသံုးသူမ်ားသည္ အရိုး
က်ီးေပါင္းတက္သည့္ရာခိုင္ႏံဴး အလြန္ နည္း
ပါးသည္ကို ေတြ႕ရပါသည္။ ထို႕အျပင္
ေသြးေလညီမွ်ေစျပီးအစာအိမ္ သန္႕ရွင္းေပး
ေသာအစြမ္းသတၲိရိွသည္ကိုလည္းေတြ႕ရပါ
သည္။ ေရႊဖရံုသီးကို ကင္းႀကမ္း(ဟင္းခ်ိဴခ်က္ ရာတြင္ ထည့္ရ
ေသာပန္းေျခာက္တစ္မ်ိဴး ) ႏွင့္ ေရာ ေႏွာ
ခ်က္စားလွ်င္ အသံ၀င္ျခင္း၊အ ေအးမိ၍အသံ
ျပြန္ေရာင္ ရမ္းျခင္းကိုသက္သာေပ်ာက္ကင္း
ေစသည္။ေဖာ္ျပခဲ႕ေသာအစြမ္းသတၲိမ်ားျပည့္၀
စြာ႐ရိွနိုင္ ေစရန္ ေရႊဖရံုသီး၏အခြံႀကမ္းကို
ဓါးျဖင့္ သင္ ရာတြင္ ကုန္စင္ ေအာင္ မခြာ
ဘဲ စားသဲံုးရန္အနည္းငယ္ခ်န္ထားရပါမည္။

Refး Shi Min Yao Shu Chinese traditional medicineresearch
ကာယဗလႏွင့္ ကာယအလွ ေလ့လာလိုက္စားသူမ်ားအား အစဥ္ေလးစားလွ်က္-

စိုင္းသီဟ ေက်ာ္စန္း

No comments:

Post a Comment